Sağlık bakanlığının elektriği kesildi
Yunanistan’da, Devlet Elektrik TeÅŸkilatı (GENOP-DEH), borcunu ödemeyen SaÄŸlık Bakanlığı’nın elektriÄŸini kesti.
DEH çalışanları sendikası temsilcileri, 3 milyon 800 bin avro borcu olduÄŸunu belirttikleri SaÄŸlık Bakanlığı’nın elektriÄŸini, reformlar çerçevesinde, taşınmaz mal varlıklarına getirilen ek vergilerin elektrik faturalarıyla tahsil edilmesini öngören kanun gereÄŸince, 4 saat süreyle sembolik olarak kestiklerini açıkladı.
Federasyon BaÅŸkanı Nikos Fotopulos yaptığı açıklamada, 141 milyon avro elektrik borcu bulunan devletin, iÅŸsizlerin ve yoksulların elektriklerinin kesilmesini istemesinin kabul edilemez olduÄŸunu söyledi.
DİĞER BAKANLIKLAR DA SIRADA
Fotopulos, baÅŸka bakanlıklarda da aynı uygulamaya gidilebileceÄŸini belirtti. DEH, taşınmaz mal varlıklarına getirilen ek vergilerin elektrik faturalarıyla birlikte ödenmesini ve ödemeyenlerin elektriklerinin kesilmesini öngören yasaya karşı çıkıyor.
AVRO’DA KALMA İNADI
Yunanistan Maliye Bakanı Evangelos Venizelos ise, “ülkesinin Avro Bölgesi’nde kalmak için ne gerekiyorsa yapacağını” söyledi. Venizelos, parlamentoda yaptığı konuÅŸmada, “Yunanistan’ın her zaman Avro Bölgesi’nin üyesi olarak kalması için ÅŸimdi yapmamız gerekeni hızlı, sorumlu ÅŸekilde yaparsak Avro Bölgesi’ne ve kendimize yardımcı olacağız” dedi.
Avrupa BirliÄŸi’nin (AB) kurtarma mekanizmalarının krizin aşılmasında etkili olup olmayacağı konusunda ÅŸüpheler bulunduÄŸunu ifade eden Venizelos, yeni hükümetin gelecek yıl başına kadar vergi sisteminin gözden geçirilmesi planlarını sunacağını belirtti.
Yunan hükümetinin büyümeyi desteklemek için giriÅŸimlerde bulunması gerektiÄŸini de vurgulayan Venizelos, “Önemli konu finansal sektörün likiditesini saÄŸlama almak. Bu, bizim iÅŸsizliÄŸi kontrol altına alma, resesyonu sona erdirme mücadelemizde ve 2013 yılında olumlu büyüme oranlarını yakalamamıza yardımcı olacak” diye konuÅŸtu. (DIÅž HABERLER)
Avrupa’da son yıllarda Yunanistan baÅŸta olmak üzere ...
Yunanistan'da kemer sıkma politikalarına karşı çık...
Kıbrıs'ta hükümetin LefkoÅŸa Türk Belediyesi&...
İsrail’de cezaevlerindeki Filistinli mahkumların baÅŸlattÄ...
Almanya Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonuna (DIDF) ...
Zaman gazetesinin Avrupa Yayın Müdürü Mahmut &Cce...
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtlarının Moskova&rs...
Suriye DışiÅŸleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, Åžam &cced...
6 Mayısta Fransa’da yapılan cumhurbaÅŸkanlığı se&ccedi...




